Airfryer’ın mucidinin, hayallerini gerçekleştirmeden hemen önce hayatını kaybettiğini biliyor muydunuz? Ancak yeni icatlarının temeli hazırdı!
Zaten başarılı bir iş adamı olan Fred van der Weij, aile açısından da oldukça şanslıydı. entelektüel ve geliştirmek, geliştirmek Açık bir ortamda büyüdü. Hayatı boyunca teknolojiye ve iş dünyasına büyük katkılarda bulundu.
En büyük katkılarından biri de bugün pek çok evde görebildiğimiz airfryer oldu. “Bunu kim icat ettiyse iyi iş çıkarmış!”Ne yazık ki bilinçsizce ruhuna dualar gönderdiğimiz Fred hayallerine ulaşmadan önce O vefat etti. Dilerseniz gelin hikayesine daha yakından bakalım.
Airfryer’ın mucidinin ailesinin, onun hayatının şekillenmesinde değerli bir yeri vardı.
Ünlü işadamı Fred van der Weij, Hollanda’nın Rotterdam kentinde orta sınıf bir ailede dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren teknoloji ve iş dünyasında yetenek olarak kendini göstermeye başladı. Bilgisayarlar nasıl çalışır?ve gelişen teknolojiye hayran kalmıştı.
Elbette babasının makine mühendisi, annesinin öğretmen olmasının da etkisi oldu. sürekli yeni şeyler öğrenmek ve geliştirmek Çok heyecanlıydı. Büyüdüğü ev entelektüel bir ortamdı. Babası onu sık sık projelerine dahil ediyordu. Ailece müzelere, kültürel etkinliklere gidiyorlardı.
İlkokulda başlayan başarıları hayatı boyunca devam etti.
Fred okulda Matematik ve bilim konusunda yetenekliydi. Karmaşık kavramları hızla kavrama yeteneğiyle öne çıktı. Okul dışında zamanının çoğunu bilgisayar başında geçiriyordu.
Bu tutku Delft Teknoloji Üniversitesi’nde “Bilgisayar Bilimi” eğitimine kadar uzandı. İlk denemeleri üniversite yıllarında başladı. 2000’li yılların başında, bilgi depolama Kendi alanında bir şirket kurdu. Teknolojiye ve iş dünyasına katkıları hayatı boyunca devam etti.
Airfryer girişimi de onun aklındaki bir çalışmaydı.
Fred herkesin mutfağına sığabilecek küçük bir hava fırını geliştirmeye çalışıyor. Fan ve hava teknolojisi hakkında Yüzlerce deney yaptı ve bugün pek çok mutfakta görebileceğimiz airfryer’ın prototipini oluşturmayı başardı. Ortaya çıkan çalışmayla mutfak aletlerine yönelik ufkunu genişletti.
Philips ürünün patentini aldı ve ürün tüm dünyada patlama yaptı.
Ürün, çeşitli yiyeceklerin pişme sürelerini ve sıcaklıklarını otomatik olarak ayarlayan, dokunmaya duyarlı çalışan bir sisteme sahipti. akıllı hafızaPişirme ön ayarları gibi çeşitli özelliklere sahipti.
Philips’in tüm patent haklarını aldığı “Fred van der Weij Airfryer”, 2010 yılında piyasaya sürülmesinin ardından piyasaya sunuldu. 1 milyardan fazla satış yaptı. Bu cihaz, Fred’in vizyoner yaklaşımının mutfak dünyasıyla buluşmasının bir örneğiydi.
Fred tam hayallerine ulaşmak üzereyken öldü.
Mucit, Hayallerinizdeki Ar-Ge evi İnşaat hazırlıklarına başladı. 3D yazıcılarla dolu atölyesini ve evin birkaç odasını tamamlamıştı. Daha sonra aniden hastalandı ve yaklaşık iki yıl boyunca hastalıkla mücadele ettikten sonra 61 yaşında öldü.
hayatı boyunca teknoloji ve iş dünyası Bu kadar emeği geçen Fred, hayalindeki evin inşaatını tamamlamak üzereyken hayattan bu şekilde koptu. Eğer ölmeseydi o Ar-Ge atölyesinde neler geliştirebilirdi?
İlginizi çekebilecek diğer içeriğimiz: